Asukkaan sivut

 

 

Asukkaalle

Täältä löydät paljon tietoa asumiseen liittyen. Mietityttääpä sinua vuokranmaksuasiat, vika- ja häiriöilmoituksen tekeminen, saunavuoron varaaminen tai asukastoiminta, löydät vastaukset täältä. Skrollaa alas ja löydä etsimäsi!

 • Vuokranmaksu

  Vuokra tulee maksaa vuokrasopimuksen mukaisesti kuukauden 5. päivään mennessä. Maksa vuokra saamasi maksuerittelyn mukaisesti ja käytä maksuerittelyssä mainittua viitenumeroa. 

  Asukas maksaa vuokranmaksun yhteydessä myös vesimaksun, joka laskutetaan asunnossa asuvien määrän mukaan. Vesimaksun suuruus vaihtelee kohteittain 19-28€ henkilö/kuukausi (suuressa osassa kohteista 23€/henk/kk).

  Muita vuokranmaksun yhteydessä maksettavia vaihtoehtoisia maksuja ovat saunavuoro- ja autopaikkamaksut. 

  Vuokranmaksun viivästyminen

  Vuokran eräpäivää ei voi siirtää. Jos vuokranmaksu syystä tai toisesta myöhästyy, kertyy myöhästyneelle maksulle viivästyskorkoa eräpäivästä alkaen. Kannattaa maksaa viivästynyt vuokra mahdollisimman pian kulujen minimoimiseksi.

  Nuorisosäätiön perintää hoitaa Svea Perintä. Mikäli olet saanut Svealta kirjeen erääntyneestä vuokrasta, maksa myöhästynyt lasku Svean kirjeen mukaisesti: käytä kirjeessä viitenumeroa, maksutietoja ja eräpäivää. Maksusuunnitelman teot ja velkamäärän tiedustelut ja muut yhteydenotot liittyen perintäasioihin, ole yhteydessä suoraan Sveaan:

  Svea Perintä
  yhteistyo@svea.fi
  puh. (09) 4242 3050

 • Asunnon hoito

  Asukkaan velvollisuuksiin kuuluu ylläpitää asunnon peruskuntoa ja siisteyttä. Vuokralainen on vastuussa asunnon kunnosta koko vuokrasuhteensa ajan.

  Asukkaan tulee ilmoittaa asunnossa ja kiinteistössä havaituista vioista ja korjaustarpeista ensisijaisesti sähköisellä vikailmoituksella. Vesivuodoista ja muista asunnossa havaituista vioista, jotka vaativat välittömiä toimenpiteitä, on soitettava viipymättä talon huoltoyhtiön päivystysnumeroon.

  Suosittelemme asukkaillemme kotivakuutuksen on hankkimista. Kotivakuutus turvaa sinua, omaisuuttasi ja asuntoa yllättävän vahingon sattuessa. On hyvä pitää mielessä, että kotivakuutusta ei voi hankkia jälkikäteen vahinkoja korvaamaan.

  Katso ennen vikailmoituksen tekemistä vastuunjakotaulukosta kuuluuko asian hoitaminen asukkaalle, huollolle vai isännöitsijälle. Asukkaalla on aina ilmoitusvastuu asunnon vioista.

  Vastuunjakotaulukko  

 • Vikailmoitus ja häiriöilmoitus 

  Jos asunnossasi tai kiinteistössä ilmenee häiriöitä, vikoja, korjaustarpeita tai jokin menee käytössäsi rikki, tee vikailmoitus/häiriöilmoitus täyttämällä sähköinen vikailmoituslomake. Kiireellisessä tapauksessa soita kotitaloasi hoitavaan huoltoyhtiöön.

  Vikailmoituslomake

  Kirjatessasi vikailmoitusta suosittelemme valitsemaan sisäänpääsytiedoksi "Saa käyttää yleisavainta", jos sinulla ei ole asunnossa lemmikkejä, jotka estäisivät yleisavaimen käytön.

  Jos valitset sisäänpääsytiedoksi "Soita ja sovi", tarkista että antamasi puhelinnumero on oikea ja varmista, että olet tavoitettavissa kun huolto soittaa. Mikäli huoltomies ei tavoita sinua, vikailmoitus raukeaa käsittelemättömänä.

  Asumista haittaavat viat pyritään hoitamaan mahdollisimman pian. Muut viat hoidetaan noin viikon kuluessa.

 • Huoltoyhtiöt

  Espoo

  SKIPA Kiinteistöpalvelut Oy, p. 09 859 881 (24h)
  Herttuanportti 4
  Klippinkitie 1
  Kumppaninkuja 1
  Pellaksenmäentie 13
  Rummunlyöjänkatu 8
  Ullanmäentie 13
  Ullantorppa 2

  Helsinki

  Talosyke Oy, p. 020 749 8060 (24h)
  Hatuntekijänkuja 11
  Henrik Lättiläisen katu 5
  Hiihtomäentie 14
  Hiihtäjäntie 5
  Hiihtäjäntie 7
  Hitsaajankatu 1
  Isosaarentie 2
  Koskelantie 52
  Laajasuontie 35
  Mustalahdentie 1
  Petter Wetterin tie 4
  Pomeranssikuja
  Porslahdentie 24
  Puotilan Metrokatu 4
  Seltterikuja 4
  Tyynenmerenkatu 7
  Tyynylaavantie 13-15
  Vuotie 55

  ISS Palvelut Oy, p. 0200 155 00 (24h)
  Siemenkuja 1
  Tapulikaupungintie 17
  Teerisuontie 35
  Turkhaudantie 3
  Viljatie 3

  Järvenpää, Kerava ja Tuusula

  Pestok Oy, p. 020 793 1022 / p. 020 793 1024 (24h)
  Alankotie 2, Järvenpää
  Bjarnenkuja 8, Järvenpää
  Metsolantie 50, Järvenpää
  Pöytäalhontie 74, Järvenpää
  Lintulammenkatu 11, Kerava
  Lintulammenkatu 15, Kerava
  Santaniitynkuja 1, Kerava
  Seunalantie 8, Kerava
  Hyökkäläntie 9, Tuusula
  Pähkinämäentie 255, Tuusula
  Swingipolku 2, Tuusula

  ISS Palvelut Oy, p. 0200 155 00 (24h)
  Puistotie 4, Tuusula

  Lahti ja Hollola

  Kiinteistöhoito Koskelainen, p. 0400 711 180
  Herraskuja 2, Lahti
  Kaarikatu 9, Lahti
  Manninkatu 2, Lahti
  Manninkuja 4, Lahti
  Roopenkuja 4 / Rouvaskuja 1, Lahti
  Oravapiha 2, Hollola

  Lappeenranta

  ISS Palvelut Oy, p. 0200 155 00 (24h)
  Oraankatu 1-2
  Orioninkatu 14

  Nurmijärvi

  ISS Palvelut Oy, p. 0200 155 00 (24h)
  Isoseppälä 10
  Myllärintie 2
  Sorvankaari 10

  Orimattila

  ISS Palvelut Oy, p. 0200 155 00 (24h)
  Palojoentie 2

  Riihimäki

  ISS Palvelut Oy, p. 0200 155 00 (24h)
  Heikkilänpolku 2

  Sipoo

  Onni Kiinteistöhuolto ja kunnossapito, p. 040 6281 150 (24h)
  Graniittitie 18
  Graniittitie 20

  Tampere

  HH-Kiinteistöpalvelut Oy, p. 010 3950 395 (24h)
  Iidesranta 30

  Vantaa

  ISS Palvelut Oy, p. 0200 155 00 (24h)
  Illenpiha 4
  Rosendalinkuja 7
  Tammistonkatu 23

  Vihti

  ISS Palvelut Oy, p. 0200 155 00 (24h)
  Papulintie 2

 • Avaimet

  Kodin ja kiinteistön avaimista tulee pitää hyvää huolta. Pääset avaimillasi asuntosi ja porraskäytävän lisäksi taloyhtiön yleisiin tiloihin esimerkiksi varastoon, pesulaan ja saunatiloihin.

  Avaimen katoaminen

  Avaimen katoamisesta tulee ilmoittaa asiakaspalveluumme, näin voimme tilata lukon uudelleensarjoituksen ja uuden avaimen kadonneen tilalle. Lukon uudelleen sarjoittamisesta ja uudesta avaimesta aiheutuvat kulut laskutetaan asukkaalta. Huoneiston lukko sarjoitetaan toiveesi mukaan joko asumisesi aikana tai viimeistään vuokrasopimuksen päätyttyä.

  Kopioiden teettäminen avaimista on kielletty.

  Asukaslaskutushinnasto

  Asukaslaskustushinnastosta näkyy avainten katoamisesta seuraavat sarjoituskustannukset avaintyypeittäin:

  Asukaslaskutushinnasto  

 • Järjestyssäännöt

  Asukkaan on noudatettava Nuorisosäätiön kiinteistöjen järjestyssääntöjä kaikkien asukkaiden asumisviihtyvyyden turvaamiseksi. Asukas ja hänen vieraansa eivät saa tarpeettomasti häiritä naapureiden asumisrauhaa. Yörauha on kaikissa kohteissa klo 22.00-07.00, jonka aikana on vältettävä kaikenlaista melua asunnoissa ja yhteisissä tiloissa.

  Järjestyssääntöjen rikkominen saattaa aiheuttaa vahingonkorvausvelvollisuuden tai jopa vuokrasopimuksen purkamisen. 

  Järjestyssäännöt

 • Muutokset asumisessa

  Asuuko kämpässäsi yhä samat tyypit kuin vuokrasuhteen alussa vai olisiko aika päivittää tiedot? Kaikki muutokset asumisessa on ilmoitettava vuokranantajalle pikimmiten. Kerro uudesta asukista meille kirjallisella asumisilmoituksella:

  Asumisilmoituslomake Tenancy notification

  Kämppäkaveri, kumppani tai lapsi:

  Kun asuntoon muuttaa kanssasi uusi henkilö, täytä asumisilmoituslomake huolellisesti ja lähetä se vuokraseurantaamme. Uusi asukas ei tule vuokralaiseksi sopimukselle, vaan vuokrasopimus pysyy päävuokralaisen nimissä. Kun olemme hyväksyneet asumisilmoituksen, ilmoitettu henkilö lisätään talonkirjoihin ja lähetämme uuden vuokralaskun uusilla vesimaksutiedoilla.

  Jos haluat uuden asukkaan nimen oveen ja rappukäytävän tauluun ilmoita siitä sähköisellä vikailmoituksella ja valitse "Nimenvaihtoilmoitus": mainitse viestikentässä tarkemmat tiedot.

  Asunnossa voi asua niin kauan kuin päävuokralaisen sopimus on voimassa. Päävuokralaisen sopimuksen päättyessä, päättyy myös alivuokralaisen sopimus. 

  Asuinkumppanin kanssa kannattaa tehdä kirjallinen alivuokrasopimus, jossa sovitte keskenänne vuokrasuhteen pelisäännöistä. Päävuokralainen on viime kädessä vastuussa vuokran maksamisesta ja asunnon kunnosta. Alivuokrasopimus on tärkeä etenkin siinä tapauksessa, jos haette esimerkiksi asumistukea Kelalta.

  Jälleenvuokraus:

  Jälleenvuokraus tarkoittaa koko asunnon vuokraamista ulkopuoliselle henkilölle. Voit jälleenvuokrata asuntosi korkeintaan kahdeksi vuodeksi. Jälleenvuokrauksen hyväksyminen edellyttää poismuuttoa asuinpaikkakunnaltasi ja pääkaupunkiseudulla se edellyttää muuttoa pois pk-seudulta. Hyväksymisen jälkeen päävuokralaisen kannattaa tehdä asuntoon muuttavan henkilön kanssa kirjallinen vuokrasopimus. 

  Jälleenvuokraus ei vaikuta päävuokralaisen vuokrasopimukseen ja päävuokralainen on viime kädessä vastuussa vuokran maksamisesta ja asunnon kunnosta.

 • Asunnonvaihto

  Asunnon vaihtaminen Nuorisosäätiön asunnosta toiseen on mahdollista tietyin reunaehdoin:

  - vuokrasopimus on toistaiseksi voimassa oleva
  - nykyisessä asunnossa on asuttu yli vuoden ajan
  - nykyisen asunnon kunnossa ei ole huomautettavaa
  - painava syy vaihtoon: perhekoon muuttuminen, työ- tai opiskelupaikan sijainnin muutos tms.
  - kaikki vuokrat ja laskut maksettuna

  Asunnonvaihtoa voi hakea täyttämällä huolellisesti uuden asuntohakemuksen. Kerro asuntohakemuksella asunnon tarpeen syyt. Asunnonvaihtotapauksissa otetaan huomioon asunnon tarpeen kiireellisyys. 

  Varaudu odottamaan

  Asunnonvaihtoa suunnittelevan kannattaa varautua odottamiseen, sillä toivotunlaisen asunnon vapautuminen saattaa kestää pitkään. Asiaa voi edesauttaa laittamalla esim. omia vaihtoilmoituksia talojen ilmoitustauluille, ja kun vaihtokaveri löytyy, ottaa kumpikin osapuoli yhteyttä vuokrauspalveluun.

 • Autopaikat

  Autopaikkojen vuokraus on mahdollista suurimmassa osassa kohteitamme. Autopaikkojen tyypit, määrät ja hinnat vaihtelevat kohteittain.

  Autopaikkahinnasto

  Autopaikkojen vuokraus ja irtisanominen: autopaikat@nuorisosaatio.fi
  Ilmoita viestissä:
  -oma nimesi ja osoitteesi
  -autopaikan tiedot (toivottu autopaikkatyyppi ja numero, jos tiedossa)

  Autopaikan irtisanominen

  Autopaikkasopimus on toistaiseksi voimassa oleva ja sen voi irtisanoa yhden kuukauden irtisanomisajalla laskettuna sen kuukauden lopusta, jonka kuluessa irtisanominen tulee vastapuolen tietoon.

  Nuorisosäätiön omistaman autopaikan vuokraus päättyy automaattisesti vuokrasopimuksen päättymishetkellä, eikä autopaikkasopimusta tarvitse erikseen irtisanoa.

  Pysäköinninvalvonta

  Pysäköinti on sallittua vain merkityillä pysäköintipaikoilla. Kohteidemme pysäköinninvalvontaa hoitaa pääasiallisesti Q-Park tai kaupungin pysäköinninvalvonta. Pysäköinnin ehdot näkyvät parkkipaikalle asetetuista kylteistä. 

 • Saunatilat

  Lähes kaikissa taloissamme on yhteiset saunatilat asukkaiden käytettävissä. Voit käydä saunomassa asukkaiden yhteissaunavuorolla eli lenkkisaunavuorolla tai varata oman saunavuoron alla olevan ohjeistuksen mukaisesti. Saunavuorolistat ovat pukuhuoneiden ovissa.

  Saunavuoron varaus

  Saunavuoron varaaminen onnistuu näppärästi näin:

  1. Katso vapaat vuorot taloyhtiön saunan pukuhuoneiden ovista. 

  2. Varaa vuoro laittamalla sähköpostia: asiakaspalvelu@nuorisosaatio.fi
  Otsikoi sähköposti: "Saunavuoron varaus, talosi osoite" esim. "Saunavuoron varaus, Hiihtäjäntie 5"
  Kerro sähköpostissa koko nimesi, osoitteesi, saunavuoron toivottu ajankohta ja tieto haluatko vuoron joka viikko vai joka toinen viikko.

  3. Vuokraseuranta vahvistaa saunavuoron ja sen alkamisajankohdan.

  4. Sinulle lähetetään uusi maksu-/vuokraerittely, jossa uutena maksuna saunavuoro (viikottainen oma saunavuoro noin 14€/kk, saunavuoro joka toinen viikko noin 7€/kk).

 • Lemmikit

  Lemmikit ovat perheenjäseninä tervetulleita kaikkiin Nuorisosäätiön asuntoihin. Lemmikin omistajan on kuitenkin hyvä pitää huolta, ettei lemmikistä aiheudu haittaa naapureille tai asunnon kunnolle. 

 • Lämmitys

  Lämpötila asunnoissa pyritään pitämään miellyttävän huonelämpötilan mukaisena noin 20-22°C -asteisena.

  Syksyisin lämmityskauden alussa huoneilma koetaan usein viileäksi ja yhteydenotot sisäilman lämpötiloista yleistyvät. Lämmityskauden alussa kannattaa olla kärsivällinen ja odottaa kunnes sisäilma mukautuu kylmenevään ulkoilmaan. 

  Sosiaali- ja terveysministeriön asumisterveysasetuksen toimenpiderajat huonelämpötiloille ovat:
  Huoneilman lämpötila lämmityskaudella + 18 °C – + 26 °C
  Huoneilman lämpötila lämmityskauden ulkopuolella + 18 °C – + 32 °C

  Mitä voin tehdä, jos koen kämpän liian viileäksi?

  Tarkista patteritermostaatin edusta.
  Patteritermostaatin (eli se osa, josta voit säätää patteria) edessä ei kannata pitää sohvaa, paksuja verhoja tai muuta estettä ilman vapaalle kiertämiselle. Patteritermostaatti reagoi lämpötilan muutoksiin ja ohjaa patterin lämpötilaa. 

  Säädä patteritermostaattia sopivaksi. 
  Muista, että 30°C -asteinenkin patteri tuntuu kädelle viileältä, mutta lämmittää silti asuntoa.

  Tarkista ilmanvaihto ja ikkunanpuitteet ja säädä korvausilmaventtiilit.

  Mittaa asunnon lämpötila keskeltä huonetta ja kirjaa lämpötila ylös.
  Tee tämä muutamana peräkkäisenä päivänä ja jos lämpötilat ovat toistuvasti alle 20°C, ota yhteys huoltoon vikailmoituksen kautta.

 • Remontointi

  Vuokralainen ei saa suorittaa huoneistossa tai huoneiston pihalla/parvekkeella remontointia, korjaus- tai muutostöitä. Seinien maalaus ja lattian pintamateriaalin asennukset on kielletty.

  Jos asunnon kunnossa on puutteellisuuksia jotka vaativat remonttia tai laajempia korjaustöitä, ota yhteys Nuorisosäätiön tekniseen isännöitsijään. Asunnon pienemmistä vioista voit ilmoittaa sähköisellä ilmoituslomakkeella

  Sallittuja muutostöitä:

  Taulujen kiinnittäminen. Kiinnityksen valinnassa huomioi seinäpinta ja äläkä vaurioita seinäpintaa huonolla poraamisella/naulaamisella. 

  Turvasalvan ja ovisilmän asennuttaminen ammattilaisen toimesta asunnon ulko-oveen. Nämä tulee jättää asuntoon ilman korvausta poismuuttaessasi. 

  Sälekaihtimien asennuttaminen ammattilaisen toimesta. Nämä tulee jättää asuntoon ilman korvausta poismuuttaessasi.

   

 • Mitä hyötyä on lajittelusta?

  Jätteiden lajittelulla varmistat, että jätteet päätyvät oikeaan paikkaan ja niistä saadaan kaikki hyöty irti. Lisäksi kierrättämällä oikein ja laittamalla jätteet oikeaan jäteastiaan vähennät talosi kokonaisjätekustannuksia. Noudata siis lajitteluohjeita ja täytä jäteastiat tasaisesti, äläkä jätä roskia jäteastioiden ulkopuolelle.

  Sekajätteestä kerätään talteen polttoprosessin tuloksena kaukolämpöä ja sähköä. Biöjätteestä tehdään biokaasua, joka on uusiutuvaa energiaa, josta tuotetaan sähköä ja lämpöä. Osa biojätteestä menee kompostointiin, jota käytetään mullan raaka-aineena tai hyödynnetään sellaisenaan maanparannuksessa. Kierrätysmetallia ja -lasia käytetään uusien tuotteiden valmistuksessa. Kierrätetystä paperista tehdään uusiomassaa, josta tehdään mm. sanomalehtipaperia. 

  Huonekalut

  Isokokoisia jätteitä ja huonekaluja ei saa jättää jätekatokseen, vaan asukkaan tulee itse huolehtia niiden hävityksestä.

  Hyväkuntoiset huonekalut kannattaa myydä/antaa pois esimerkiksi sosiaalisen median kierrätysryhmissä tai viedä lähimpään kierrätyskeskukseen. 

  Tutustu jätteiden lajittelu- ja kierrätysinfoihin!

 • Paloturvallisuus

  Kaikissa asunnoissa on kiinteistöyhtiön asentama palovaroitin. Asukkaan tulee huolehtia, että palovaroitin on toimintakunnossa ja paristo vaihdettu. Tarkista palovaroittimesi toimivuus säännöllisesti painamalla varoittimen testinappia: kun nappia painaessa kuuluu piippaava ääni, laite on kunnossa.

  Palovaroittimen paristo tulee vaihtaa noin vuoden välein. Laite lähettää lyhyitä piippauksia merkiksi siitä, että paristo tulee vaihtaa. Palovaroittimen lisäksi kotiin on hyvä hankkia sammutuspeite tai jokin muu alkusammutusväline.

  Huomioithan, että tupakan polttaminen sisätiloissa ei ole sallittua. 

  Petter Wetterin tie 4 & Hiihtäjäntie 7

  Kohteissa Petter Wetterin tie 4 ja Hiihtäjäntie 7 on keskitetyt palovaroitinjärjestelmät. Näiden kohteiden asunnoissa ei ole normaalia palohälytintä vaan ilmaisin, johon asukas ei saa tehdä omia muutoksia.

  Ilmaisin tekee hälytyksen vartiointiliikkeelle automaattisesti. Vartiointiliike tulee hälytyksen saatuaan aina tarkastamaan tilanteen. Hälytyksen sattuessa tuuleta asuntoa niin, että hälytys lakkaa ja valmistaudu vartiointiliikkeen saapumiseen ja selvitä tilanne. Vartiointiliike toteaa vaaratilanteen syyn ja kuittaa keskusjärjestelmän hälytystilan pois päältä. Asukasta laskutetaan tahallisista tai toistuvasta huolimattomuudesta johtuvista hälytyksistä.

 • Asukastoiminta

  Asukaskokous

  Taloyhtiön asukaskokous pidetään vuosittain ja siihen kutsutaan kaikki talon asukkaat. Osallistuminen on vapaaehtoista. Talotoimikunta kutsuu koolle asukaskokouksen ja jos talossa ei ole talotoimikuntaa, kokouksen koollekutsujana toimii Nuorisosäätiön asukasneuvoja tai isännöitsijä. 

  Asukaskokouksessa keskustellaan asumiseen liittyvistä asioista esimerkiksi asukastoiminnasta, talon kunnosta, huollosta ja huoltoyhtiön toiminnasta, talosuojelusta ja asumisviihtyvyydestä. Kokouksissa on rento tunnelma ja asiat käsitellään keskustellen.

  Asukaskokous valitsee asukkaista muodostuvan talotoimikunnan. Yleensä kaikki asiasta kiinnostuneet voivat liittyä talotoimikuntaan ja äänestystä ei tarvita. Muutamissa taloissa asukaskokous valitsee myös asukasedustajan taloyhtiön hallitukseen. Kokouksesta tehdään pöytäkirja, johon käsitellyt asiat kirjataan. Useimmiten kokouksesta ja siellä esiin nousseista asioista tehdään myös tiedote, joka jaetaan kaikille asukkaille.

  Talotoimikunta

  Talotoimikunta on talon asukkaista muodostettu ryhmä, joka on valittu asukaskokouksessa. Talotoimikunta edustaa talon asukkaita.

  Talotoimikuntatoiminnan yksi tärkeimpiä päämääriä on saada asukkaat tutustumaan toisiinsa ja lisätä talon me-henkeä. Tutkimusten mukaan aktiivinen asukastoiminta lisää asumisviihtyvyyttä ja laskee jopa huoltokustannuksia. 

  Suosituimmat talotoimikuntien järjestämiä tapahtumia ovat talkoot, grilli-illat, pikkujoulut ja erilaiset peli-illat.

  Talotoimikunta toimii yhdistävänä siltana vuokranantajan ja asukkaiden välillä informoiden ajankohtaisista asioista. Talotoimikunta voi osallistua kiinteistöyhtiön päätösten valmisteluun. Sillä on aloiteoikeus, mahdollisuus lausunnon antamiseen ja neuvotteluoikeus.

  Talotoimikunta saa vuosittain toimintarahaa, jolla se rahoittaa toimintansa. Toimintarahaa voi käyttää kokous- ja tiedotuskuluihin, pienimuotoisiin kerhohuoneen hankintoihin ja asukastoiminnan järjestämiseen. Talotoimikunta voi ottaa uusia jäseniä kokoonpanoonsa myös asukaskokouksen ulkopuolella. Uusia jäseniä kannattaakin houkutella mukaan aina sopivan tilaisuuden tultua.

  Talotoimikuntatoiminta on erinomainen tapa tutustua talon asukkaisiin ja saada uusia ystäviä. Toiminnan myötä tutustuu asukastoiminnan mahdollisuuksiin ja siihen kuinka vuokrataloyhtiö toimii. Se antaa osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia talon hallintoa ja hoitoa koskeviin päätöksiin.

  Kerhohuone

  Onko joskus ollut tilanteita, jolloin olet kaivannut muutamaa lisäneliöitä? Lähes jokaisessa Nuorisosäätiön talossa on kerhohuone, joka on kaikkien talon asukkaiden käytettävissä.

  Jokainen kerhohuone on erilainen. Niitä on isoja ja pieniä, sekä kauniita ja kolkkoja. Kerhohuoneen on kalustanut talon ensimmäinen talotoimikunta. Kiinteistö omistaa kerhohuoneen kalustuksen ja muut tavarat, mutta talotoimikunta hallinnoi kerhohuonetta, eli vastaa sen käytöstä.

  Kerhohuonetta voi kysyä käyttöönsä talotoimikunnalta, jonka yhteystiedot löytyvät ilmoitustaululta tai kerhohuoneen ovesta. Samalla saa ohjeet ja säännöt, miten kerhohuoneen käytöstä. Jos talossa ei ole toimivaa talotoimikuntaa, avainta voi kysyä Nuorisosäätiön toimistosta tai isännöitsijätoimistosta. Kerhohuoneen käyttö on asukkaille ilmaista.

 • Asukasedut

  Asukkailla on mahdollisuus treenata edullisesti säätiön omalla kuntosalilla Helsingin Vuosaaressa. 

  Nuorisosäätiö tarjoaa asukkailleen mahdollisuuden liittyä Tallink Siljan Club One -jäseneksi Silver-tasolle veloituksetta. Taso mahdollistaa 20 % perusalennuksen sekä 35 % ennakkovaraajan edun tietyistä normaalihintaisista tuotteista. Tarvitset liittymiseen säätiön sopimusetunumeron, jonka saat Nuorisosäätiön toimiston asiakaspalvelusta p. 09 7552 4700 tai asiakaspalvelu@nuorisosaatio.fi.

  Sopimusetunumeron saatuasi liity Club One-jäseneksi Silver-tasolle tästä ja nappaa edut käyttöösi!

 • Irtisanominen ja poismuutto

  Tarkemmat tiedot irtisanomisesta ja poismuutosta löytyvät täältä: 

  Muuttajalle