• Kuinka haen asuntoa?

  1. Mieti vuokrabudjettisi

  Vuokrabudjetin määrittely on tärkein askel matkalla omaan asuntoon. Ota huomioon tulosi ja arvioidut menosi.

 • 2. Miten haluaisit asua?

  Suurin osa asunnoistamme on yksiöitä ja kaksioita. Myös isompia kämppis- ja perheasunnoiksi sopivia koteja löytyy.

 • 3. Tsekkaa kohteet ja mieti hakukriteerit!

  Tee hakukriteereistä mahdollisimman laajat, näin parannat mahdollisuuksiasi saada meiltä asuntotarjouksen. Olet hakemista vaille valmis.

  Tutustu kohteisiin ja hae

  Täytä asuntohakemus

 • Tutustu kohteisiin ja täytä hakemus Tutustu kohteisiin ja täytä hakemus

  Tutustu kohteisiin ja hae

  Tutustu kohteisiimme asuntohaun kautta. Suurin osa kohteistamme on pääkaupunkiseudulla ja sen kehyskunnissa. Lisäksi meillä on kohteita Lahdessa, Hollolassa, Orimattilassa, Lappeenrannassa ja Tampereella. Tutustu kohteisiin, löydä suosikkisi ja täytä asuntohakemus!

  Tutustu kohteisiin

  Täytä asuntohakemus

 • Kuka voi hakea meiltä asuntoa?

  Voit hakea meiltä asuntoa, jos olet 18-29-vuotias työssäkäyvä nuori aikuinen. Myös työssäkäyvä opiskelija voi hakea meiltä asuntoa etenkin, jos opinnot ovat jo loppuvaiheessa. 

  Nuorisosäätiön tarkoituksena on sosiaalinen nuorisotyö, nuorison kasvatustyön kehittäminen ja nuorten itsenäistymisen tukeminen, joten asukasvalinnassa etusijalla ovat työssäkäyvät 18-29-vuotiaat nuoret aikuiset. Jos johonkin kohteeseen ei ole riittävästi kohderyhmämme hakijoita, voimme valita myös vanhemman hakijan asukkaaksi määräaikaisella sopimuksella. 

  Säätiön asunnoissa voi asua 35-vuotiaaksi saakka. 

   

 • Ohjeet hakemiseen

  1. Tutustu kohteisiimme: asunnot.nuorisosaatio.fi

  2. Täytä asuntohakemus huolellisesti.
  Kaupungin ja kaupunginosavalintojen jälkeen klikkaa "Hae kohteita"-painiketta ja rajaa hakemuksesi talo-/asuntotasolla. Jos haluat valita kaikki kohteet, klikkaa kaikki talot erikseen kohdekoriisi oranssista painikkeesta. Hakukriteereistä kannattaa tehdä mahdollisimman laajat. 

  Maksimivuokran pienellä nostamisella voit saada nopeammin kriteerejäsi vastaavan asunnon. Helsingissä yksiöiden vuokrat ovat keskimäärin 550-600€/kk, joten tätä alhaisempi maksimivuokra rajaa jo useita kohteita pois hakemukseltasi.

  Laita hakemukseen sellainen sähköpostiosoite, joka on aktiivisessa käytössä.

  Kirjoita "Lisätietoja asunnontarpeestasi" tekstikenttään vapaamuotoinen lyhyt kuvaus nykyisestä elämäntilanteestasi ja miksi haet asuntoa.

  Varmista, että kaikki tiedot hakemuksellasi on oikein, ja että olet vastannut kaikkiin kohtiin. Täytä vain yksi hakemus per hakija/pariskunta/perhe.

  3. Asuntohakemus on voimassa kuusi kuukautta (6kk).
  Jos hakemus on vanhenemassa tai tilanteesi muuttuu hakemuksen jättämisen jälkeen, täytä uusi hakemus päivitetyillä tiedoilla. Uusi hakemus korvaa automaattisesti vanhan hakemuksen.

  Täytä asuntohakemus

 • Asukasvalintakriteerit

  Nuorisosäätiön asukasvalinnassa huomioidaan hakijan asunnontarve ja syyt, varallisuus ja tulot. Asunnot vuokrataan niitä eniten tarvitseville: etusijalla ovat kiireellisimmässä asunnontarpeessa olevat hakijat.

  Tutustu ARAn yleisiin asukasvalintaperusteisiin: Aran Asukasvalintaopas

  Asukasvalinta perustuu täysin hakemuksessa annettuihin tietoihin, joten yhteydenotot eivät nopeuta asunnon saamista.

  Varallisuusrajat

  Varallisuudella tarkoitetaan esimerkiksi asunto-osakkeita, kiinteistöjä, rahastoja ja arvopapereita. Mikäli sinulla on merkittävää omaisuutta, se voi olla este asunnon saamiselle Nuorisosäätiöltä. Varallisuus todetaan esitäytetystä veroilmoituksesta, eikä varallisuudeksi lasketa palkkatuloja tai säästötilillä olevia rahoja. 

  Varallisuusrajat ovat kuntakohtaisia ja ne määritellään uudestaan vuosittain. Tämänhetkiset kuntakohtaiset varallisuusrajat kannattaa selvittää kaupunkien/kuntien omilta sivuilta. 

 • Asuntotarjous

  Asuntotarjous lähetetään aina sähköpostitse. 

  Asuntotarjous on voimassa pääsääntöisesti 2-4 vuorokautta. Tämän aikana hakijan tulee hyväksyä asuntotarjous ja toimittaa liitteet tai hylätä asuntotarjous. Jos hakija ei reagoi asuntotarjoukseen, katsomme että hakija ei enää tarvitse asuntoa.

  Tarvittavat liitteet

  Asuntotarjouksen yhteydessä tarvitsemme sinulta pääasiallisesti 2-3 liitettä:

  Viimeisin palkkalaskelma tai etuudenmaksupäätös

  Varallisuustiedot: esitäytetty veroilmoitus (2018)

  Kirjaudu OmaVeroon osoitteessa: vero.fi
  Kirjautumisen jälkeen: Etusivu -> Veroilmoitukset ja verotustiedot -> Esitäytetty veroilmoitus 2018 -> Avaa pdf-tiedostona

  Jos et ole vielä tarkistanut esitäytetyn veroilmoituksesi tietoja -> Tarkista esitäytetyt tiedot ja korjaa tarvittaessa -> Lähetä veroilmoitus -> klikkaa: Avaa ilmoitus (pdf)

  Muilta kuin EU:n kansalaisilta tarvitaan lisäksi kopio passista ja kuvallisesta oleskeluluvasta.

  Edellä mainittujen pakollisten liitteiden lisäksi, voit lähettää meille muita todistuksia/lisäselvityksiä asunnon tarpeeseesi liittyen. Tällaisia liitteitä ovat mm. raskaustodistus, opintotodistus ja todistus määräaikaisesta/päättyvästä vuokrasopimuksesta.

  Toimita kaikki liitteet samalla kertaa asuntotarjouksen vastausviestissä.

  Miksi tarvitsemme liitteet?

  ARA rahoitteisissa kohteissa asukasvalinta tehdään ARA:n asukasvalintakriteerien perusteella. Tarvitsemme hakijoilta asuntotarjouksen yhteydessä dokumentit, jotta voimme todentaa hakemuksella annetut tiedot oikeiksi. 

  ARA:n yleisiin asukasvalintaperusteisiin voit tutustua täällä: Aran Asukasvalintaopas

 • Sopimuksen allekirjoittaminen

  Asuntotarjouksen hyväksymisen jälkeen saat sähköpostitse linkin vuokrasopimuksen sähköiseen allekirjoittamiseen. Tarvitset vuokrasopimuksen allekirjoittamiseen verkkopankkitunnukset.

  Ennen allekirjoitusta tarkasta vuokrasopimuksen tiedot ja vuokraehdot.

  Vuokrasopimuksen allekirjoitettuasi, voit alkaa suunnitella jo tulevaa muuttoa! Katso tarvittavat infot muuttoon: 

  Muuttajalle

  Vuokrasopimus

  Vuokrasopimus on joko toistaiseksi voimassa oleva tai määräaikainen. Toistaiseksi voimassa oleva vuokrasopimus päättyy automaattisesti, kun asukas täyttää 35 vuotta.

  Määräaikainen vuokrasopimus on yleensä 3kk tai 6kk. Määräaikaisten vuokrasopimusten päättyessä vuokrasopimusten jatkaminen katsotaan tapauskohtaisesti.

 • Vuokravakuus

  Vuokravakuus on kohteissamme yhden kuukauden vuokraa vastaava määrä. Vuokravakuus tulee olla maksettuna ennen avainten hakemista. 

  Alemmat vakuusmaksut

  Seuraavissa kohteissa  250 €:n vakuusmaksu:

  Lappeenrannan Nallenvuori
  Hollolan Hollonhovi
  Orimattilan Käpylintu
  Klaukkalan Isoseppälä
  Nummelan Pajupilli 
  Lahden Kaunokki
  Lahden Vanamo
  Espoon Herttuanportti
  Riihimäen Hertta
  Espoon Kumppaninkuja 1

   

 • Milloin saan asuntotarjouksen?

  Nuorisosäätiöllä ei ole perinteistä aikaperusteista hakemusjonoa, jossa asunnot tarjottaisiin hakemuksen jättämispäivän mukaan, emmekä pysty antamaan arviota odotusajasta.

  Asunnoissamme on yhden kalenterikuukauden irtisanomisaika, joten asuntojen vapautumistilanne on selvillä vasta noin kuukautta ennen uuden sopimuksen alkua. Tämän vuoksi asuntojen vapautumistilanne elää joka kuukausi. 

 • Hakemuksen uusinta

  Asuntohakemus on voimassa kuusi kuukautta.

  Kun hakemuksesi on menossa vanhaksi tai tilanteesi muuttuu, voit uusia hakemuksen täyttämällä uuden asuntohakemuksen päivitetyillä tiedoilla. Uusi hakemus korvaa automaattisesti vanhan hakemuksesi.

  Asuntoja ei tarjota aikaperusteisesti. Tärkeintä on, että hakemuksesi on voimassa ja hakemuksen tiedot ovat oikein.